Background for a day in the life of

Een dag in het
leven van...


Kenneth Westelinck Senior Solution Engineer

Wie ben jij in een notendop?

Ik ben Kenneth en woon Merelbeke. Ik ben trotse vader van een tweeling en ruim 17 jaar bezig in IT. In een ver verleden was ik integratiespecialist en gebruikte ik platformen zoals Mule, Biztalk en .NET. In 2007 ben ik begonnen als full-time software ontwikkelaar in Java. Sinds kort ben ik ook iets meer full-stack aan het gaan, zodat ik ook aan de GUI kant iets kan betekenen.
In mijn vrije tijd probeer ik af en toe wat bij te lezen en volg ik een aantal series.
Ik ben niet echt sportief, maar probeer toch af en toe te klimmen met mijn vriendin. In Gent hebben we immers de hoogste lengte-klimzaal van België, als ik mij niet vergis 🙂

Hoe ben je bij ACA terechtgekomen?

ACA stond al heel lang op mijn radar, moet ik toegeven. Ik heb ACA altijd beschouwd als een prestigieuze speler op de IT-markt. Olen en Hasselt was echter iets te ver van mijn woonplaats om te kunnen combineren met mijn gezin, dus daar solliciteren vond ik toen niet zinvol.
Ruim een jaar geleden wist een oud-collega mij te vertellen dat ACA een kantoor gingen openen te Gent én dat jullie mensen zochten. Dit klonk als muziek in mijn oren omdat de affiniteit met mijn vorige werkgever zoek was. Ik kwam dan ook zeer graag en super gemotiveerd op gesprek.

Stemt het beeld dat je op voorhand had overeen met de werkelijkheid bij ACA?

Ik was redelijk goed ingelicht door mijn vroegere collega, dus ik wist wat ik kon en mocht verwachten. Ik vind dat ACA als werkgever zijn mensen echt “soigneert” en er alles aan doet om onze job zo aangenaam mogelijk te maken. Goed materiaal om mee te werken, af en toe een teambuilding event en het jaarlijkse weekend met de collega’s zijn maar enkele voorbeelden uit een reeks van positieve bekrachtigingen. ACA houdt ook rekening met de partner en het hele gezin, wat voor mij ook zeker een meerwaarde is! Dit is zeldzaam voor werkgevers binnen de IT-wereld.

Wat behoort allemaal tot jouw takenpakket als Solution Engineer?

Nieuwe zaken onderzoeken, architecturale beslissingen nemen, analisten technisch ondersteunen, code reviewen, jonge ontwikkelaars ondersteunen, … en het belangrijkste; goede software ontwikkelen, uiteraard 🙂

Kan je vertellen hoe een doorsnee dag er voor jou uitziet?

Ik ben een vroege vogel, dus mijn werkdag start meestal rond half acht, afhankelijk van waar ik naartoe moet natuurlijk. Code die we schrijven moet een review-proces doorlopen, en aan het begin van de dag begin ik meestal met het nakijken van code. Ook mijn eigen code wordt uiteraard nagekeken, dus opmerkingen verwerken op mijn code doe ik ook meestal aan het begin van de dag. Ontwikkelaars bij ACA werken bijna altijd in duo. Het grootste deel van de dag werk ik samen met mijn partner aan stories.

Over de middag eten we allemaal gezellig samen en af en toe wordt een presentatie gegeven over een onderwerp dat we interessant vinden, bijvoorbeeld over een project waaraan we werken. Zo blijven we op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Hoe tevreden ben jij over de coaching en ondersteuning die je krijgt binnen ACA?

Binnen ACA krijgt iedereen een coach toegewezen. Jammer genoeg is mijn coach een druk bezet iemand, dus ik heb hem nog niet veel kunnen spreken. Ik werk hier ook nog niet zo lang, dus dat kan ook meespelen. De ondersteuning in het algemeen is voortreffelijk, collega’s staan altijd paraat om te helpen.

Opleidingen zijn meer dan OK en ook intern worden er vaak opleidingen gegeven. Zo neem ik deel aan een zogenaamde ‘Special Interest Group’ en hacken we tweewekelijks in op het nieuwe modulaire systeem van Java 9.

Wat vind jij het leukste aan werken bij ACA?

De collega’s , de mooie kantoren, de cultuur en accuraatheid, de doorgedreven passie voor kwaliteitsgericht werken, de processen, de waardering, de bevlogenheid en de dagelijkse portie humor … Alles eigenlijk 😉