Background for a day in the life of

Een dag in het
leven van...


Gerrie Kimpen Business Analyst / Project Manager

Het voorbije anderhalf jaar heeft Gerrie bijgedragen aan een groot softwareproject in opdracht van het Jessa ziekenhuis als freelance projectmanager en analist bij ACA-IT Solutions. Aangezien hij al heel wat freelance ervaring heeft, polsen we even naar zijn relatie met IT MATCH.

IT MATCH is een zustervennootschap van ACA IT-Solutions dat gespecialiseerd is in outsourcing, consultancy en selectie. IT MATCH gaat voor bedrijven op zoek naar de juiste IT-professionals en zorgt ervoor dat ze bij hen terecht kunnen voor een vaste job of een freelance project. Daarnaast bieden ze advies aan over personeelsbezetting, trainingen, coaching en evaluaties.

Hoe ben je bij IT MATCH terechtgekomen?

Ik heb IT MATCH leren kennen tijdens een vorige opdracht bij een klant. In 2015 heeft ACA daar het servicecontract voor de Java diensten gewonnen. Op dat moment werkten ik en de andere freelancers nog via een ander outsourcing bedrijf. Het klikte echter heel erg goed met de medewerkers van ACA en telkens er een ACA-event werd georganiseerd, was ik van de partij. Zo ben ik in contact gekomen met Melissa, de business development manager van IT MATCH.

Kan je kort jouw rol binnen het klantproject bij ACA IT-Solutions beschrijven?

Het voorbije anderhalf jaar heb ik als freelance projectmanager en analist meegewerkt aan een groot softwareproject in opdracht van het Jessa ziekenhuis. Dit was een behoorlijke carrièreswitch aangezien ik daarvoor technical lead/architect was.

Het project zelf loopt op z’n einde en zal in support modus gaan op het einde van dit jaar. In de loop van 2018 zullen alle medewerkers van het ziekenhuis de nieuwe software gebruiken.

Kan je ons meer vertellen over het proces dat je als freelancer bij IT MATCH doormaakt, van het eerste contact tot uitvoering van een opdracht en opvolging?

Eerst werd ik nauwkeurig gescreend op technische en soft skills en kwam er een eerste telefonisch gesprek. IT MATCH nodigde me daarna uit voor een aantal persoonlijke gesprekken. Zodra er een akkoord was over de samenwerking, kreeg ik heel veel onboarding informatie mee om de start van mijn opdracht zo vlot mogelijk te laten verlopen. Sindsdien volgen er regelmatig gesprekken om dit op te volgen.

In hoeverre ben je als freelancer tevreden over de inhoud van je opdracht en de diensten van IT MATCH?

Ik heb een erg positief gevoel. Het grote project bij Jessa Ziekenhuis waarbij we 2500 medewerkers laten overschakelen van het oude EPD-pakket naar een nieuw, zelfgemaakt elektronisch medisch systeem, was een hele uitdaging, maar ik kijk tevreden terug. Het projectteam heeft een uitzonderlijke prestatie neergezet en we hebben het traject met veel gedrevenheid en positieve vibes afgelegd. Het projectteam wordt ook een echte squad (een ontwikkelaarsteam dat nauw samenwerkt met andere rollen binnen productontwikkeling) met als naam Lean Lizards waar ik deel van blijf uitmaken.

Ook de relatie met IT MATCH is nog steeds goed. Ik ben al 13 jaar als freelancer aan de slag, maar dit was de eerste keer dat ik zo betrokken werd binnen de organisatie. Bij vorige opdrachten zag ik mijn tussenpersoon amper, enkel om een handtekening te zetten. Bij IT MATCH is de aanpak persoonlijker en word ik veel beter opgevolgd.

Welke opvolging krijg je dan vanuit IT MATCH?

Ik ga twee keer per jaar op gesprek bij IT MATCH en dit is voldoende voor mij. Tijdens deze gesprekken vragen ze of er zaken zijn waarin ze me verder kunnen helpen, maar er zijn eigenlijk bijna nooit problemen. Ook praktische zaken, zoals het verkrijgen van een badge om het kantoor te kunnen openen en afsluiten, komen hieruit voort.

Daarnaast zijn de medewerkers van IT MATCH vlot bereikbaar wanneer ik een dringende vraag heb. Doordat zowel ACA IT-Solutions als IT MATCH de laatste jaren enorm gegroeid zijn, zijn er af en toe zijn er nog wat kleine zaken die beter kunnen, maar die kan ik dan opnemen met IT MATCH.

Hoe kijk jij naar de toekomst toe?

Ik werk op dit moment deeltijds mee aan een app in JIRA van ACA die budgetopvolging moet vergemakkelijken. Daarnaast ga ik ook meehelpen aan een project bij de ACA Mobile-pod. Ik kijk met andere woorden uit naar de toekomstige projecten.