Desk

Stage Java Developer

Stage

Gaan jouw programmeursvingers al tintelen bij het horen van “Java”? Wil je die leergierigheid ook inzetten in een echt projectteam? Stel je dan kandidaat voor één van onze stages als Java Developer!

Ga jij de uitdaging aan?

Tijdens een stage als Java Developer bij ACA leer je enorm veel bij! Onderaan deze pagina vind je enkele medestudenten die dat alvast kunnen beamen!

  • Na overleg met jou bepalen we samen jouw opdracht op basis van jouw ambities en de noden van ACA.
  • De ideale stagetermijn is 12 weken
  • Wij plaatsen onze stagiairs niet zomaar in een hoekje. Bij ons werk je als volwaardig teamlid aan een actueel commercieel project binnen een team van developers en 1 à 2 bedrijfsanalisten.

 

Ben jij de geknipte persoon voor deze opdracht?

Om bij ACA stage te lopen als Java Developer:

  • heb je een diepgaande interesse in Java development,
  • ben je best een bachelor- of masterstudent in de Toegepaste Informatica,
  • zijn communicatieve vaardigheden cruciaal. Onze teams communiceren en delen hun kennis namelijk in het Nederlands en Engels. We verwachten dan ook dat je deze talen voldoende beheerst!
  • heb je een sterke analytische geest en uitgesproken passie om de ultieme oplossing voor dat ene cruciale probleem te vinden.
  • geldt kennis van Apache Kafka, Angular, Typescript, Maven builds, Jenkins, ElasticSearch als een pluspunt. Het is dus geen vereiste!

Nog één ding: je bent gepassioneerd door alles wat met IT & software te maken heeft. Duh! 😉

De stageopdracht

Projectinhoud

Tijdens jouw stageperiode kom je terecht in het Lego Builders team en zal je meewerken aan een echt klantenproject. Het Lego Builders team is één van de interne ACA-teams die onderling intensief samenwerken. Wegens de huidige Covid-19 situatie zal de samenwerking met het development team hoofdzakelijk via remote tools gebeuren. 

Het bestaande project bestaat voornamelijk uit het ontwikkelen van een nieuw platform voor bedrijven. Alle informatie over het project en de klant wordt gegeven zodra je stage van start gaat.

Doel van de stageopdracht

De architectuur van het project is event-based, waarbij verschillende deelapplicaties met elkaar integreren via domain events die als berichten over Apache Kafka gaan. De interactie van de verschillende onderdelen van het systeem, op basis van die domain events, geeft weer hoe de software werkt en ook hoe de business van het bedrijf precies in elkaar zit.

Deze kennis zit nu impliciet in de source code van het systeem. We willen deze kennis echter expliciet maken, zodat we hiermee een handige documentatie verkrijgen van de werking van het systeem. Dergelijke documentatie is nuttig als referentie voor bijvoorbeeld analisten in het team, die een nieuwe feature willen analyseren en weten waarin deze in de huidige werking kan passen.

Via het onderzoek van deze stageopdracht willen we de beschikbare domain events en de interacties op basis van deze events automatisch documenteren. Het idee is om vanuit de source code, of het uitvoeren van de source code, deze documentatie te genereren. 

Doen we dit best met annotaties in de code? En is dit voldoende? Hebben we genoeg aan enkel statische analyse van de code? Of hebben we ook nood aan het uitvoeren van de code om de verschillende event interacties in kaart te brengen? Kan dit documentatie zijn die ‘live’ op de software draait? Is deze documentatie een eindproduct van de continuous integration build? Allemaal vragen waar wij jouw kennis en inzet goed bij kunnen gebruiken! 

Naast de hoofdopdracht is er ook de opportuniteit om mee te draaien in het development team en andere interessante technische uitdagingen aan te pakken om het team verder te helpen.

ACA Privacy Policy

ACA Privacy Policy

Jouw beloning: hoe we je bedanken voor jouw inzet

GEWELDIGE WERKOMGEVING

Bij ACA IT-Solutions loop je het risico om echt gewaardeerd te worden! Maak kennis met Bonusly, ons kudos systeem!

WIJ ZIJN ER VOOR JOU!

Een uitgebreid gezondheids- en verzekeringsplan om tegemoet te komen aan jouw noden.

COMPETITIEF SALARIS

Een aantrekkelijk salaris met een auto naar keuze en tankkaart, maaltijdcheques, onkostenvergoeding, …

LATEN WE MAGIE CREEREN

Wij zullen voor alle tools zorgen die jij nodig hebt om in de best mogelijke omstandigheden te werken.

LEREN & GROEIEN

Persoonlijk ontwikkelingsplan met een technisch & professioneel trainingsbudget en meerdere carrièremogelijkheden.

WORK HARD, PLAY HARD

Een werkomgeving met teamwerk, openheid, kennis delen en erkenning door collega’s als kernwaarden.

Enthousiast? Solliciteer dan op deze job!

... of verwijs een vriend door voor een leuke beloning